Багато господинь починають ще влітку готуватися до зими. Є багато варіантів заготовки томатів. Ми хочемо запропонувати вам незвичайне рішення, яке не має на увазі застосування оцту, солі або води.
Помідори залишатимуться свіжими. Спробувавши їх взимку, вас не покине відчуття, що їх тільки принесли з городу.
Нам потрібно:
- Помідори
- Гірчичний порошок (п’ять-шість столових ложок).
Для заготівлі рекомендується використовувати великі і щільні томати, які не мають будь-яких ушкоджень.
Заготівля томатів виконується наступним чином:
- Стерилізуйте банки.
- Мийте помідори і дайте їм час, щоб висохнути.
- Насипайте гірчичний порошок в готову ємність.
- Викладайте томати в 1 шар. Намагайтеся не здавлювати їх, щоб не пошкодити.
- Засипайте зверху гірчицю.
- Викладайте наступні шари, поки ємність не закінчиться. Кожен з них засипайте порошком.
- Закривайте банку, покладіть її на бік і акуратно покатайте по рівній поверхні (наприклад, на підлозі). Це дозволить гірчиці рівномірно розподілитися усередині.
- Залишайте банку до зими в темному і прохолодному місці.
Секрет рецепту простий – в гірчиці присутні ефірні масла. Вони не дають гнильним бактеріям можливості розмножуватися. За рахунок цього помідори тривалий час залишаться свіжими.