Кедрові горіхи – це смачне і корисні ласощі. У продажу часто зустрічається очищений продукт. Однак в такому вигляді горішки не можна тривалий час зберігати. Вони можуть дуже швидко зіпсуватися. Рекомендується купувати їх в шкаралупі. Єдина проблема – як їх звідти дістати? Є кілька способів!
- Замочите горіхи в воді і залиште на дванадцять годин. Це розм’якшить шкаралупу. Очистити їх не складе особливих труднощів. Якщо ви не хочете довго чекати, то залийте горішки окропом. Вже через десять-п’ятнадцять хвилин ви з легкістю отримаєте заповітне ласощі.
- Заморозьте горіхи. Замерзла шкаралупа є дуже крихкою. Крім того, горішки рекомендується зберігати в морозильній камері. Пам’ятайте: розморожений продукт не потрібно зберігати. Намагайтеся його з’їдати відразу після очищення. Щоб вирішити проблему зі шкаралупою, замерзлі горіхи потрібно покласти в пакетик, прибрати звідти повітря і зав’язати. Покладіть об’єкт на тверду поверхню. Роздавите горішки за допомогою звичайної качалки. Відкрийте упаковку і обережно почистіть ядра від шкаралупи. Тут потрібно бути гранично акуратним. Намагайтеся не тиснути качалкою. Інакше можете пошкодити ядерця. Крім того, рекомендується все виконувати максимально швидко, поки шкаралупа не нагріється. Тому спочатку потрібно все підготувати.
- Обсмажте на сковорідці або прогрійте в духовці. Важливо: додавати будь-якого жиру не варто. Він тут просто ні до чого.
- Розбийте шкаралупу молотком. Це найбільш легкий метод. Однак тут потрібно знати маленьку хитрість, оскільки кедрові горіхи, в порівнянні з фундуком або мигдалем, досить маленькі.
Подивіться це відео, щоб зрозуміти, як акуратно розбити горіхи, не пошкодивши ядра.