Чавунні сковорідки і каструлі довго служать, але з часом починають іржавіти. За допомогою всього трьох засобів, які є на кожній кухні, можна легко прибрати іржу.
Вам знадобляться:
- 1 бульба картоплі;
- сіль грубого помелу;
- рослинна олія.
В процесі очищення ви забрудните стіл, так що краще накрити його старими газетами.
Спочатку насипте побільше солі в сковорідку, але далеко не прибирайте пакет: пізніше доведеться досипати ще. Після цього розріжте бульбу картоплі навпіл, зрізом опустіть його вниз і почніть чистку. Не забудьте про краю і ручку. Дуже скоро сіль стане брудною, так що має сенс обполоснути посуд і повторити процедуру.Когда посуд стане чистою, промийте і просушіть її. Поставте на повільний вогонь на хвилину, щоб випарувалася залишилася волога.
Далі налийте невелику кількість масла і розітріть його паперовим рушником по всій внутрішній поверхні. Видаліть надлишки масла і тримайте сковороду на повільному вогні протягом півгодини.
Коли посуд охолоне, витріть залишки олії.
Щоб іржа знову не з’являлася, повторюйте прожарювання змащеній маслом посуду кожен раз після її використання. Тримайте її подалі від вологи.