М’ясо кальмара – це вишуканий і смачний делікатес. Якщо ви вирішили порадувати своїх рідних і приготувати його самостійно, то будьте обережні. Тут потрібно знати декілька хитрощів, інакше м’ясо стане «гумовим».
Основні методи
- Закип’ятіть воду. Засипте туди спеції і сіль, а потім киньте кілька тушок кальмара. Тримати їх потрібно не довше 2 хвилин. Діставати м’ясо потрібно за допомогою шумівки.
- Налийте в каструлю 1,5 літра води, насипте спеції. Коли вона закипить, кидайте в неї пару кальмарів. Закрийте ємність кришкою і знімайте з вогню. У такому вигляді м’ясо буде готуватися протягом десяти хвилин. Рідина повільно остигає, відповідно, кальмар не стане жорстким. Це зручний варіант, якщо вам потрібно приготувати незначну кількість м’яса.
Запорукою смачної страви стане використання відповідних спецій. Для цих цілей підійде мелений перець, петрушка і кріп (висушений або свіжий), гвоздика і ін.
Якщо вам не вдалося правильно зварити продукт, зневірятися не варто! Існує метод повернути кальмарам м’якість. Знову відправте їх в каструлю і варіть протягом сорока-п’ятдесяти хвилин. М’ясо стане м’яким. Однак воно серйозно зменшиться в обсязі і трохи втратить харчову цінність.
Рекомендується варити м’ясо невеликими порціями. Пам’ятайте, що ви працюєте з делікатесом, тому не поспішайте і дотримуйтесь правильної технології приготування.