У холодильнику справжньої господині завжди можна знайти курячі яйця. І тут немає нічого дивного. Цей інгредієнт використовується в найрізноманітніших стравах, будь то звичайна яєчня, салат або випічка.
Основний критерій оцінки яєць – це, зрозуміло, їх свіжість. З Протухлого продукту хороша страва не вийде. Але як визначити свіжість яєць? Є простий спосіб!
Нам буде потрібно:
- Холодна вода.
- Глибока ємність.
- Яйця.
Для перевірки досить покласти яйця в миску, залити водою і спостерігати.
- Якщо яйця спливли на поверхню, то можете сміливо їх викидати. Вживання їх в їжу призведе до отруєнь і серйозних проблем зі здоров’ям.
- Якщо яйця взяли вертикальне положення, але залишаються на дні, то їх не можна назвати свіжими. Однак вони ще годяться в їжу.
- Якщо яйця в горизонтальному положенні лежать на дні, то це є підтвердженням їх свіжості.
Суть експерименту в тому, що несвіжі яйця починають втрачати вологу. Через це вони заповнюються повітрям і спливають у воді.
Скориставшись таким нехитрим прийомом, ви завжди зможете перевірити свіжість продукту і убезпечити себе і своїх рідних від проблем зі здоров’ям.