Існують продукти, що зменшують рівень холестерину не гірше лікарських засобів. До таких продуктів відносяться вівсянка, чорниця, лосось, мигдаль і різновиди бобових.
Вівсянка зменшує рівень холестерину, тому що овес складається з великої кількості розчинної клітковини, яка, перетворюючись в липку масу, в травному тракті, поглинає надлишок холестерину, виводячи його з організму, перш ніж він потрапить в кровоносні судини. Денна норма розчинної клітковини – 10 г.
Чорниця взагалі вважається кращою, так як всього одна чашка містить 5 г волокон, які зменшують кількість холестерину. Також чорниця дуже багата антиоксидантами, які захищають коронарні артерії від наслідків старіння. А якщо вживати вівсянку разом з чорницею – це просто подвійний удар по холестерину.
Лосось має жирні кислоти омега – 3, благотворно впливають на здоров’я, а також знижують кількість тригліцеридів. Вживання лосося також знижує кров’яний тиск і зменшує ризик раптової смерті у людей, які пережили серцевий напад.
Якщо в день з’їдати жменьку мигдалю, то рівень холестерину знижується приблизно на 9%. Мигдаль також дуже багатий антиоксидантами, вітаміном Е, кальцієм, залізом, фосфором, магнієм, калієм і мононенасичені жири, які не піднімають холестерину.
До складу квасолі, гороху, сочевиці входить розчинна клітковина, яка є ідеальною зброєю проти холестерину. Також бобові дуже багаті антиоксидантами.