У складній фінансовій ситуації багато хто намагається заощадити. Хорошим способом економії є правильне зберігання продуктів харчування, щоб їх не довелося викидати. Наші Лайфхак допоможуть вам в цьому.
Авокадо
Авокадо – фрукт делікатний. Розрізаний авокадо зберегти свіжим майже неможливо. Не дозволяти ж дорогим залишкам псуватися в холодильнику? Щоб авокадо залишився свіжим і не втратив свої смакові якості, зберігайте його в герметичному пластиковому контейнері з половинкою очищеного цибулі.
Селера
Куплений стебловий селера рідко використовується весь відразу. Найчастіше беремо один або два втечі, а решта кладемо в холодильник, де, на жаль, ніжні і хрусткі черешки в’януть і втрачають соковитість. Звернув в фольгу і покладений в холодильник селера залишиться свіжим і хрустким до декількох тижнів.
Спаржа
Краще використовувати це ніжне створіння відразу в день покупки. Але якщо з кількістю не розрахований, то продовжити життя спаржі можна, обрізавши корінці, поставивши «букет» в стакан з водою і обернувши вершки пакетом.
Банани
Щоб продовжити життя бананів до тижня – розділіть банани і оберніть хвостик кожного харчовою плівкою або фольгою.
Зелень
Свіжу зелень найкраще зберігати, як квіти – в склянці з водою. Увядшую і пожовклу зелень пристосовують. Накришить неліквідну зелень в формочки для льоду, залийте оливковою олією і заморозьте. Такі кубики чудово підійдуть для заправки супів і соусів.
Сир
Після покупки рідко хто використовує сир за один-два дні. Тому після покупки перед тим, як поставити його в холодильник зніміть плівку з сиру і загорніть покупку в пергамент. Пергаментний папір пропускає повітря, але не дозволяє сиру висохнути.
Гриби
Після покупки гриби необхідно витягти з поліетиленового пакета. У ньому вони задихаються, стають вологими і пліснявіють. Тільки в паперовому пакеті буде циркуляція повітря і гриби збережуться сухими.
Сухофрукти
Головні вороги сухофруктів – тепло і волога. Тому зберігати сухофрукти необхідно в прохолодному сухому місці, окремо один від одного. Ідеальна ємність – скляні банки з щільними кришками.
Картопля
Найкраще зберігати картоплю в сухому і темному місці. Наприклад в дерев’яному ящику або плетеному кошику. А щоб картопля не проріс і не позеленів, підсів до нього «сусідів» – пару яблук.
Крупа
Не дивлячись на те, що крупи зберігаються досить довго, в них можуть завестися жучки і черв’ячки. Щоб цьому запобігти, пересипте крупу з магазинної упаковки в скляну банку, покладіть в неї стручок сухого гіркого перцю, зубчик часнику або лавровий лист і щільно закрийте кришкою.