Банани на території нашої країни – найдоступніший фрукт. Апетитні і корисні плоди лежать на полицях великих супермаркетів і вуличних наметів круглий рік. Та й ціна заморських делікатесів, на відміну від вітчизняних яблук і груш, не кусається.
Найчастіше банани продаються зеленими. Пов’язано це з довгої транспортуванням до кінцевого споживача, коли зрілий фрукт просто не переживе вояж в трюмі корабля. Сміливо купуйте зелені плоди, адже є спосіб змусити банани оперативно дозріти всього за 15 хвилин.
Що знадобиться: Банани і деко для запікання.
Що робити: Розігрійте духовку до 120 ° С і помістіть в неї деко з бананами на 15 хвилин.
Як це працює: Банани виробляють незначну кількість газу під назвою етилен. Під впливом жару духовки виділення етилену посилюється в рази, і плоди швидко дозрівають.
Важливо: У більшості випадків шкірка бананів стає коричневою. Хвилюватися не варто. Це ніяк не позначається на якості фруктів. М’якоть набуває впізнаваний аромат і солодкість.
Такий спосіб примусового дозрівання бананів особливо хороший, якщо ви збираєтеся використовувати їх для випічки.