Смачну каву можна зварити вдома, маючи для цього елементарні пристосування і якісні зерна від відомого постачальника. Почастуєте себе міцним і ароматним еспрессо з пухнастою пінкою. Дорогу кавоварку може цілком замінити звичайний френч-прес.
1. Підготуйте посуд та інгрідієнти
Вам знадобляться френч-прес, вода, чайник і кавові зерна, які ви можете купити як в молотом вигляді, так і подрібнити самостійно безпосередньо перед приготуванням еспресо.
Використовуйте 3-4 столових ложки кави на 1 склянку води (в залежності від бажаної міцності).
2. Розігрійте воду, відміряйте потрібну кількість кави
Наповніть чайник водою і поставте його на вогонь. Поки вода гріється, відміряйте бажану кількість кави і пересипте його у френч-прес. Як тільки вода закипить, вимкніть чайник і почекайте приблизно 30-35 секунд.
3. Частково наповніть френч-прес гарячою водою
Налийте 1/4 окропу у френч-прес, дайте напою настоятися 20-30 секунд, щоб розкрити його аромат. Смак вийде більш витончений.
4. Долийте воду, що залишилася в ємність
Налийте 3/4 гарячої води, що залишилася, в колбу, нехай кава відпочине 60 секунд.
5. Закрийте френч-прес
Накрийте ємність кришкою і повільно опустіть поршень, відокремлюючи помел від рідини. На поверхні напою з’явиться повітряна пінка.
6. Кава готова
Отримуйте задоволення від справжнього еспрессо.