Збираючись відпочивати на природі, ми часто замислюємося про шашлики. Правильно обраний маринад – гарантія смачного м’яса, яке буде танути в роті.
Є кілька інгредієнтів, які пом’якшать м’ясо і додадуть йому соковитості.
Цибуля
Ріпчасту цибулю можна розрізати півкільцями або пропустити через м’ясорубку. Змішайте його з м’ясом в співвідношенні 1 до 1 і залиште на дві-три години. Обов’язково покладіть зверху щось важке (наприклад, банку з водою). Завдяки цьому м’ясо добре просочиться і стане м’якше.
Гірчиця
Гірчиця ефективно розм’якшує волокна м’яса, додає страві приємний аромат і пікантність. Досить обмазати гірчицею нарізані шматочки і залишити на 20-30 хвилин.
Алкоголь
Сухе вино – відмінний вибір для маринаду. Замочувати м’ясо потрібно протягом 1-2 годин.
Не варто турбуватися з приводу алкоголю в шашлику. Він повністю випаруватися під час готування (під впливом високої температури).
Мінеральна вода
Простий і доступний спосіб розм’якшити м’ясо. Рекомендується використовувати лікувальну мінеральну воду (наприклад, “Поляна-Квасова”).
Соєвий соус
Якщо замаринувати в ньому м’ясо і залишити на півтори-дві години, то воно стане м’яким, отримає гарне темне забарвлення і пікантний аромат.
Експериментуючи з різними маринадами, пам’ятайте головне: м’ясо не можна солити! Сіль витягне з нього соки до того, як ви почнете готувати.